Vállalati Pénzügyek

Komplex, személyre szabott pénzügyi tanácsadást nyújtunk vállalati ügyfeleinknek, támogatjuk őket stratégiai és növekedési céljaik elérésében. Segítünk a megfelelő finanszírozási struktúra kialakításában, a forrásbevonás megszervezésében, cégek eladásában és stratégiai akvizíciók lebonyolításában, illetve egy-egy konkrét tranzakció értékelésében, az abban rejlő lehetőségek és kockázatok feltérképezésében.

Szakértőnk közel két évtizedig vezető beosztású bankárként dolgozott: KKV-k és nagyvállalatok hitelezésével, illetve strukturált finanszírozással foglalkozott. Ezt követően Kelet-Közép Európa egyik legnagyobb kockázati tőkebefektető társaságánál részt vett a hazai startup ökoszisztéma kialakításában, számos innovatív vállalkozás elindításában és tőkeági finanszírozás megszervezésében. Széles kapcsolatrendszerrel rendelkezik a Magyarországon, illetve a régióban aktív bankokkal és kockázati tőkebefektetőkkel és jól ismeri ezen intézmények hitelfelvevőkkel, befektetési célpontokkal szemben támasztott szakmai elvárásait, döntési kritériumait.

Finanszírozási struktúra kialakítása

Az optimális finanszírozási struktúra kialakítása a tulajdonosi érték maximalizálásának és az organikus növekedésnek egyik alapfeltétele. Több évtizedes banki- és befektetői tapasztalattal rendelkező kollégánk segít meghatározni, hogy milyen típusú forrást célszerű bevonni és milyen összegben, tőkebefektetés esetén milyen részesedés ellenében. 

Bővebben

Hitel- és tőkeági finanszírozások szervezése

Szakértőnk a megfelelő finanszírozási struktúra kialakítását követően a forrásbevonás megszervezésében is támogatást nyújt a tranzakció előkészítéstől egészen a folyósításig. Elkészíti  a finanszírozók által elvárt tartalmú információs memorandumot és pénzügyi modellt, felveszi a kapcsolatot a bankokkal és potenciális befektetőkkel, értékeli és összehasonlítja a beérkező ajánlatokat, illetve részt vesz az összes fontos tárgyaláson annak érdekében, hogy a tranzakció az ügyfél számára kedvező árazási- és egyéb szerződéses feltételek mellett valósuljon meg.

Bővebben

Cégértékelés, pénzügyi modellezés

Ma már a sikeres cégeladásoknak, tőkebevonásoknak szinte mindig alapfeltétele egy megbízható, az üzleti partner elvárásainak megfelelő cégértékelés megléte. Egy objektív értékelés a cégtulajdonosok számára is fontos, hiszen így képet kaphatnak arról, milyen vételárra számíthatnak az értékesítés során, illetve mekkora részesedés átadása mellett éri meg számukra az idegen tőke bevonása.

Bővebben

Vállalat értékesítés

A befektetői oldalról érkező pénzügyi szakértőnk, a jogi és adózási csapattal karöltve ügyfeleinket abban segíti, hogy vállalkozásukat sikeresen, céljaiknak megfelelően értékesítsék.

Bővebben

Cégvásárlás

Segítünk a céltársaság működésének, aktuális pénzügyi helyzetének feltérképezésében, az üzlet erősségeinek, gyengeségeinek és lehetőségeinek meghatározásában, a vevő által kiaknázható szinergiák beazonosításában, illetve annak elérésében, hogy az adásvételi tárgyalások a vevő számára a lehető legkedvezőbb feltételekkel záruljanak.

Bővebben

Tranzakciós tanácsadás

Szakértőnk segít értékelni bármely, ügyfelünk által tervezett vállalati pénzügyi tranzakciót: feltárja az ügyletben rejlő lehetőségeket, szinergiákat, a lehetséges kockázatokat, illetve javaslatot tesz ezen kockázatok mérséklésére. Célunk, hogy segítsük vállalati ügyfeleinket stratégiai céljaik elérésében, a tervezett pénzügyi tranzakciók gyors és hatékony lebonyolításában.

Bővebben

Stratégiai tanácsadás startupoknak

Az induló innovatív vállalkozások nagy növekedési potenciállal és üzleti lehetőséggel rendelkeznek, ugyanakkor működésük nagy kockázat hordoz. Az ambiciózus és tehetséges startupperek által elindított vállalkozások 95%-a még a korai életszakaszában, a működés első éveiben elbukik. Szakértőnk sokéves befektetői- és kockázati tőkepiaci tapasztalatával és kapcsolatrendszerével abban támogatja startup ügyfeleinket, hogy a sikeres 5% -hoz tartozhassanak, és jelentős nemzetközi szereplőkké váljanak.

Bővebben