Vállalati Pénzügyek

Komplex, személyre szabott pénzügyi tanácsadást nyújtunk vállalati ügyfeleinknek, támogatjuk őket stratégiai és növekedési céljaik elérésében. Segítünk a megfelelő finanszírozási struktúra kialakításában, a forrásbevonás megszervezésében, cégek eladásában és stratégiai akvizíciók lebonyolításában, illetve egy-egy konkrét tranzakció értékelésében, az abban rejlő lehetőségek és kockázatok feltérképezésében.

Szakértőnk közel két évtizedig vezető beosztású bankárként dolgozott: KKV-k és nagyvállalatok hitelezésével, illetve strukturált finanszírozással foglalkozott. Ezt követően Kelet-Közép Európa egyik legnagyobb kockázati tőkebefektető társaságánál részt vett a hazai startup ökoszisztéma kialakításában, számos innovatív vállalkozás elindításában és tőkeági finanszírozás megszervezésében. Széles kapcsolatrendszerrel rendelkezik a Magyarországon, illetve a régióban aktív bankokkal és kockázati tőkebefektetőkkel és jól ismeri ezen intézmények hitelfelvevőkkel, befektetési célpontokkal szemben támasztott szakmai elvárásait, döntési kritériumait.

Finanszírozási struktúra kialakítása

Az optimális finanszírozási struktúra kialakítása a tulajdonosi érték maximalizálásának és az organikus növekedésnek egyik alapfeltétele. Több évtizedes banki- és befektetői tapasztalattal rendelkező kollégánk segít meghatározni, hogy milyen típusú forrást célszerű bevonni és milyen összegben, tőkebefektetés esetén milyen részesedés ellenében. 

Bővebben

Hitel- és tőkeági finanszírozások szervezése

Szakértőnk a megfelelő finanszírozási struktúra kialakítását követően a forrásbevonás megszervezésében is támogatást nyújt a tranzakció előkészítéstől egészen a folyósításig. Elkészíti  a finanszírozók által elvárt tartalmú információs memorandumot és pénzügyi modellt, felveszi a kapcsolatot a bankokkal és potenciális befektetőkkel, értékeli és összehasonlítja a beérkező ajánlatokat, illetve részt vesz az összes fontos tárgyaláson annak érdekében, hogy a tranzakció az ügyfél számára kedvező árazási- és egyéb szerződéses feltételek mellett valósuljon meg.

Bővebben

Cégértékelés, pénzügyi modellezés

Ma már a sikeres cégeladásoknak, tőkebevonásoknak szinte mindig alapfeltétele egy megbízható, az üzleti partner elvárásainak megfelelő cégértékelés megléte. Egy objektív értékelés a cégtulajdonosok számára is fontos, hiszen így képet kaphatnak arról, milyen vételárra számíthatnak az értékesítés során, illetve mekkora részesedés átadása mellett éri meg számukra az idegen tőke bevonása.

Bővebben

Vállalat értékesítés

A befektetői oldalról érkező pénzügyi szakértőnk, a jogi és adózási csapattal karöltve ügyfeleinket abban segíti, hogy vállalkozásukat sikeresen, céljaiknak megfelelően értékesítsék.

Bővebben

Cégvásárlás

Segítünk a céltársaság működésének, aktuális pénzügyi helyzetének feltérképezésében, az üzlet erősségeinek, gyengeségeinek és lehetőségeinek meghatározásában, a vevő által kiaknázható szinergiák beazonosításában, illetve annak elérésében, hogy az adásvételi tárgyalások a vevő számára a lehető legkedvezőbb feltételekkel záruljanak.

Bővebben

Tranzakciós tanácsadás

Szakértőnk segít értékelni bármely, ügyfelünk által tervezett vállalati pénzügyi tranzakciót: feltárja az ügyletben rejlő lehetőségeket, szinergiákat, a lehetséges kockázatokat, illetve javaslatot tesz ezen kockázatok mérséklésére. Célunk, hogy segítsük vállalati ügyfeleinket stratégiai céljaik elérésében, a tervezett pénzügyi tranzakciók gyors és hatékony lebonyolításában.

Bővebben