Bizalmi Vagyonkezelés

Az AIRON szakemberi az elsők között kezdtek el bizalmi vagyonkezelési szerződésekhez kapcsolódó tanácsadói szolgáltatást nyújtani Magyarországon és a cégcsoport tagjai teljes körű szolgáltatás csomagot kínál az „eseti” bizalmi vagyonkezelőknek valamint azoknak is, akik MNB engedéllyel rendelkező bizalmi vagyonkezelő vállalkozásra szeretnék bízni a vagyonkezelői feladatokat. MNB engedéllyel rendelkező cégünk, az AIRON TRUST BIZALMI VAGYONKEZELŐ Kft hazánk egyik vezető bizalmi vagyonkezelő vállalkozása.

A bizalmi vagyonkezelés adózási kérdései

A bizalmi vagyonkezelő által kezel vagyon alanya a társasági adónak, saját adószámmal rendelkezik, viszont az adókötelezettségeit (bejelentés, bevallás, adófizetés, stb.) a bizalmi vagyonkezelő teljesíti. Ez a furcsa felállás sok kérdést vet fel a bizalmi vagyonkezelői szerződés szereplői és néha az adóhatóság részéről is.

Bővebben

Bizalmi vagyonkezelési szolgáltatások

Az AIRON TRUST MNB engedéllyel rendelkező bizalmi vagyonkezelő vállalkozásként végezi teljes körű bizalmi vagyonkezelési szolgáltatásait. Munkatársaink évtizedes tapasztalattal rendelkeznek a nemzetközi adótervezés területén, amelyben hatalmas jelentősége van nemzetközi bizalmi vagyonkezelői szerződéseknek, a trust-oknak. A magyar „trust” megjelenése új dimenziót nyitott a vagyonkezelés, vagyontervezés területén, amelyhez cégünk professzionális szolgáltatásokat nyújt ügyfeleinek.

Bővebben

AIRON TRUST Kötelező közzétételek

A bizalmi vagyonkezelőkről és tevékenységük szabályairól szóló 2014. évi XV. törvény előírásai szerint az engedéllyel rendelkező bizalmi vagyonkezelő vállalkozásoknak közzé kell tenniük meghatározott cégadatatikat, elérhetőségeiket, aktuális szervezeti és működési szabályzatukat és éves beszámolóikat is honlapjukon.

Bővebben

Magyar Trust – Megoldások és felhasználási területek

A bizalmi vagyonkezlési szerződés (vagy trust) felhasználási területei, létrehozásának céljai szinte korlátlanok. A szerződések főbb tulajdonságai szerint legalább 50 féle trust típust lehet megkülönböztetni. A különbözö típusok előnyeit egy szerződésben is ki lehet használni. Bonyolultabb gazdasági vagy élethelyzet megoldására pedig egy vagyonrendelő több bizalmi vagyonkezelési szerződést is létrehozhat.

Bővebben

Family Office | A legszofisztikáltabb megoldás

Family Office-nak nevezzük azokat a megoldásokat, amelyek általában nagyon tehetős és sok tagot számláló családok hoznak létre a vagyonuk kezelésére. Ezek különböznek a hagyományos vagyonkezelési megoldásoktól, mivel teljes, általában kiszervezett megoldást kínálnak egy gazdag személy vagy család pénzügyinek, befektetésinek és más családi ügyeinek kezelésére is. A Family Office tevékenységébe tartozhat a költség tervezés/gazdálkodás, biztosítások kezelése, jótékonysági célok megvalósítása, családi vállalkozásokat menedzsmentje, öröklés és hagyaték kezelés és adózási szolgáltatások.

Bővebben

BVK Tanácsadás és tervezés

A bizalmi vagyonkezelési szerződés megtervezése során felmérjük a vagyonrendelők céljait, problémáit, igényeit, feltárjuk a bizalmi vagyonkezelés előnyeit és hátrányait – és lehet, hogy a végén nem is ajánljuk a bizalmi vagyonkezelést. A tervezés folyamat függ a vagyonrendelők személyétől (magánszemély vagy vállalkozás), a kedvezményezettek személyétől (magán vagy jogi személy, belföldi vagy külföldi, egyén vagy csoport, esetleg későbbi leszármazottak lesznek), a kezelt vagyon formájától, élettartamától, elhelyezkedésétől és még nagyon sok tényezőtől, amire mind ki kell térnünk a találkozók alkalmával.

Bővebben

A bizalmi vagyonkezelési szerződés

A bizalmi vagyonkezeléssel magánemberek, családok és a gazdasági élet többi szereplője is egyszerűen és rugalmasan oldhatják meg a vagyonuk jogi védelmét, különböző célok szerinti elkülönítését, a családtagok és a családi generációk közötti vagyonátadás, öröklés kényes kérdéseit, valamint felkészülhetnek rendkívüli élethelyzetekre és évtizedekre előre gondoskodhatnak rászorulók, családtagok támogatásáról és életkörülményeik biztosításáról.

Bővebben