Adótervezés – itthon és külföldön

Általános és speciális adózási kérdésekkel és szakmai tanácsadással kapcsolatos tanácsadási szolgáltatásokat nyújtunk, beleértve az egyedi tranzakciókhoz kapcsolódó háttérinformációkat, az értekezleteken való részvételt, a tárgyalásokat és a jegyzetek készítését.

Vállalati adótervezés

A vállalkozások egyik legjelentősebb költségeleme az adó. A vállalati adótervezés során megvizsgáljuk hogy a cég vagy cégcsoport jelenlegi struktúrájában lehet-e az adótörvények előírásainak megfelelve csökkenteni az adófizetési kötelezettségeket, illetve csökkenteni a fennálló adó és egyéb jogi kockázatot az elavult vagy rosszul tervezett cégstruktúra miatt.

Nemzetközi adótervezés

A gazdasági tevékenységek egyre globálisabbá válnak, az eltérő jogi környezet más és más megoldást kínál és vár el, ezért ügyfeleinknek segítséget nyújtunk nemzetközi adótervezésben is. Az úgynevezett international tax planning magába foglalja például a vállalkozások tulajdonosi struktúrájának optimalizálásához, külföldi befektetéseihez, a tőkebevonáshoz, új szolgáltatás vagy termékbevezetéshez, a vállalkozás belső tevékenységeinek kiszervezéséhez kapcsolódó adótervezési feladatokat.

Személyi adó és vagyontervezés

A személyi adótervezés az ügyfél élethelyzetének, életkorának, életcéljainak megfelelően alakítunk ki adózás szempontjából is hatékony vagyonkezelési megoldásokat. A személyi adótervezés vonatkozhat egy-egy eseményre is, de akár a családi vagyon kezelésének hosszú távú kialakítására a családfő kötelezettségei, megoldandó problémái és álmai szerint.

A hosszú távú személyi adótervezés inkább nevezhető vagyontervezésnek/vagyonkezelésnek. A vagyontervezés során figyelembe kell venni milyen személyi kötelezettségi vannak a vagyon tulajdonosának, mint például a családtagok támogatása, a gyermekek taníttatása vagy a családi vagyon maximalizálása az adófizetési kötelezettségek hatékony és legális csökkentésével.

Fontos szempont a vagyontervezés során hogy az ügyfél biztonságban tudja családja étetszínvonalát, az aktív éveinek megtakarításait és gondoskodjon a családról akkor is, ha már nem lehet velük. Nem feledkezünk meg az álmokról sem, hiszen az lenne a jó ha akkor dolgozhatnánk, jótékonykodhatnánk vagy élhetnénk a hobbyainknak amikor akarunk.

A személyi adó és vagyontervezés célja hogy átfogóan és hatékonyan tudjuk kezelni és növelni a vagyonunkat a folyamatokat saját kézben tartva vagy vagyonkezelő szakemberekre bízva.