Offshore pénzügyi szolgáltatások – PanamaTöbb adóparadicsomnak tekintett ország ad ki engedélyeket pénzügyi szolgáltatásokra. Az engedélyek feltételrendszere eléggé eltérő. A következőkben a panamai megoldást mutatjuk be, később pedig Seychelles-en és Új-Zélandon megszerezhető engedélyeket, illetve a végezhető tevékenységeket.

A panamai pénzügyi szolgáltatásra vonatkozó engedélyt általában részvénytársaságok igénylik, amelyek pénzügyi szolgáltatást, pénzügyi tanácsadást, nemesfém kereskedést, követelés kezelést és vásárlást, alternatív fizetési szolgáltatást, vagyonkezelést és egyéb pénzügyi tevékenységet folytatnak.

Az egyszerűbben megszerezhető pénzügyi engedéllyel rendelkező cégek nem szolgáltathatnak  Panama területén. Ha Panamában is akarja végezni a tevékenységét, akkor magasabb tőke és szakmai követelmények teljesítése esetén megkaphatja az engedélyt bármelyik vállalkozás.

A panamai pénzügyi szolgáltatásokra vonatkozó engedély 10 000 dolláros tőkével bejegyzett részvénytársaságok számára is igényelhető. Az engedély egy évig érvényes, meghosszabbításakor illetéket kell fizetni.