Offshore cég az Arab-félszigeten: Rak Al KhaimahA Dubai-ban, 2003-ban létrehozott Jebel Ali Free Trade Zone után, Rak Al Khaimah (korábban Julfar) emirátusában is létrehozhatunk offshore céget, un. International Company-t.

Az emirátus szabad kereskedelmi zónájában létrehozott cégek nem kötelesek „fizikailag” jelen lenni, nem szükséges irodát vagy telephelyet kialakítani az alapításhoz. A cégek harmadát Ázsiai befektetők, negyedét Európaiak jegyzik. A Rak Ak Khaimah Free Trade Zone (RAK FTZ)a tizenhetedik a világ 100 legjobb szabadkereskedelmi övezetét értékelő listán.

A RAK FTZ előnye a gyors és egyszerű cégalapítás, a kiterjedt és használható kettős adóztatást elkerülő egyezményrendszer (47 ország), nemzetközi színvonalú bankrendszer, a legmodernebb telekommunikációs infrastruktúra. Az Egyesült Arab Emirátusok az OECD Fehér listáján szerepel.

A RAK International Company teljes mértékben adómentesen működhet, nincs nyerség, árfolyam, osztalék vagy forrásadó fizetési kötelezettsége. Az alapításhoz nincs szükség helyi irodára, lehet helyi vagy külföldi igazgatója és részvényese is, az igazgatók és a részvényesek lehetnek cégek is. A könyvvezetés és a könyvvizsgálat nem kötelező, lehet tulajdonosa bármilyen vállalkozásnak és nem kell kiutazni az alapításhoz.

Amennyiben további kérdése van a Rak Al Khaimah International Company alapításával kapcsolatban, keresse irodánkat.