Family Office | Mikor érdemes létrehozni? Például ha túl sok az adminisztráció!A  FATCA szabályok és az OECD közös beszámolási standardja (CRS) idegen koncepciókat vezetett be egy olyan régiókban is – mint a bizalmi vagyonkezelés – amelyekben soha nem volt fontos szempont a pénzügyi beszámoló publikálása, mivel a kezelt vagyonnak általában nincsenek hitelezői.

A vagyon és a befektetések sokrétű diverzifikációjával, valamint az összetett tulajdonosi struktúrák használatával a CRS és a FATCA betartása időigényes, költséges és kihívást jelent az ügyfél és a (pénzügyi) szolgáltatók számára is.

A bizalmi vagyonkezelésben használt eszközök gyakran nemzetköziek, ami lehetőséget teremt arra, hogy azokat a kockázatos területeken kívül tartsák, ezáltal csökkentve a potenciális kockázatot a jövőbeli gazdasági vagy politikai instabilitás miatt. Egy Family Office struktúra kiváló eszköz a vagyonkezelés kontrolljára és az eszköz-diverzifikáció biztosítása szempontjából is.

A magyar jelentős jövedelmű  családok vagyona túlnyomó részt strukturálatlan, egyes szakértők szerint jóval nagyobb százalékban, mint a térség más régióiban. Ennek következtében a családi vagyon számos módon sebezhető, leginkább a generációk közötti ellentétek vagy rendkívüli események miatt bekövetkező hagyatéki ügyek miatt.

A bizalmi vagyonkezelés hosszú távon tudja biztosítani a családi vagyon értékének növekedését, a kedvezményezettek és a társadalom számára is hasznos befektetését vagy felhasználását.