El a kezekkel a Kajmán-szigetektől!Angol közgazdászok (az Institute of Economic Affairs szervezete) kiakadtak az angol kormányzat adóparadicsom ellenes magatartására és védelmükbe vették őket, élükön a Kajmán-szigetekkel.

A IEA kiáll az adóparadicsomok mellett és egyértelműen a elégtelen kormányzást és a rossz törvényeket tartja a pénzügyi válság forrásának. Ezért szerintük semmilyen komoly lépést nem kell tenni a származtatott alapok (hedge fund), a short ügyletek, az offshore bankok és az adóparadicsomok ellen.

Az Kajmán-szigeteki pénzügyi felügyelet üdvözölte a nyilatkozatot és hozzátette: Obama elnöknek jobban kellene figyelni Delaware államra, ahonna az alelnöke is érkezett, mivel a CT Corporation székhelyén összesen 217 000 cég van bejegyzve, ami többszöröse az általa a világ legnagyobb adócsalásaként emlegetett Kajmán-szigeteki ügyvédi irodában bejegyzett cégek száma (kb. 13 000). A CT Corp. egyébként a Wolter Kluwer csoport tulajdona, amely a magyarországi Complex CD Jogtár kiadóját is magáénak mondhatja.