Beszámoló közzétételi díj megfizetéseA vállalkozások éves beszámolóit közzé kell tenniük és letétbe kell helyezniük, amit  az Igazságügyi Minisztérium Céginformációs és az Elektronikus Cégeljárásban Közreműködő Szolgálatánál tehetnek meg a legkönnyebben.

A közzététel költsége bruttó 3000 forint, amiről a Szolgálat elektronikus számlát állít ki. A díjat meg lehet fizetni átutalással és bankkártyával is. A bankkártyás fizetést itt lehet kezdeményezni. A fizetési felületen meg kell adni a befizető nevét, az email címet, ahova a befizetés visszaigazolását, ki kell választani a fizetési módot (bár csak egyféle van) és a tanúsítványát akarjuk megkapni és a cég nevét. A visszaigazolás és a tanúsítvány azonnal megérkezik ha bankkártyával rendeztük a díjat.

Ha banki átutalással akarunk fizetni, akkor úgynevezett utalvány mintát kell igényelni az Államkincstártól, amit itt tehetünk meg. Ez az adatlap többi információt kér, az illetékes cégbíróságra is rákérdez. Az adatok kitöltése után a befizetéshez szükséges adatokat email kapjuk meg vagy kinyomtatható a képernyőről is. A befizetés után általában 24 órán belül érkezik meg emailben a tanúsítvány, amit csatolni kell a beszámolóhoz a beadáshoz.

A beszámolót az Ügyfélkapun keresztül lehet beadni a cég képviselőjének vagy meghatalmazottjának. A beszámolót az ABEV nyomtatványkitöltő programmal kell az előírt formátumban és mellékletekkel elkészíteni és elektronikus formátumban beadni. A beszámoló aláírt példányát is meg kell őriznie annak a személynek, aki a beszámolót a Céginformációs Szolgálatnak beküldte.