ADÓVÁLTOZÁSOK 2015A törvényhozás megszavazta a 2015 évi adótörvényeket 2014. november 18-án. A 2014-es adóévhez hasonlóan, 2015-ben sem lesz nagy horderejű változása vagy reformértékű lépés.

A csökkenő adóbevételek miatt a költségvetés pénzigényét továbbra is külön vagy unortodox adókból próbálják teljesíteni, nincs nyoma a módosításokban a rosszul működő, a vállalkozások fejlődését akadályozó adószabályok módosításának. Nem lesz egyszerűbb az adminisztráció, sőt inkább tovább bonyólódik, például a reklámadó vagy az ÁFA csalások visszaszorítására kitalált fuverregisztráció miatt. Az összevont adóterhelés továbbra is növekszik, nem csökken a jövedelemadó szint, láthatóan a forgalmi jellegű adókból szeretne minél többet beszedni a költségvetés.

Az RTL Klubbnak nem lesz jobb és a munkaerő-kölcsönző cégek gyakran járhatnak mald az adóhatósághoz ellenőrzésre. A helyi önkormányzatok költségvetési hiányát további adókivetéssel pótolhatják, lehet hogy lesz helyi füstadó vagy kapuadó. De van jó hír is : azonos tényállást nem ítélhet meg az adóhatóság különböző módon, különböző adóalanyoknál – talán azért kellett ezt beleírni a törvénybe, mert volt példa rá.

Társasági adó változások

Az SZJA és a TB szabályok változása

Az ÁFA törvény módosításai