Cégvásárlás

Segítünk a céltársaság működésének, aktuális pénzügyi helyzetének feltérképezésében, az üzlet erősségeinek, gyengeségeinek és lehetőségeinek meghatározásában, a vevő által kiaknázható szinergiák beazonosításában, illetve annak elérésében, hogy az adásvételi tárgyalások a vevő számára a lehető legkedvezőbb feltételekkel záruljanak.

Azoknak a hazai és külföldi cégeknek, vagyonos magánembereknek kínáljuk szolgáltatásunkat, akik befektetési lehetőség után kutatnak, esetleg szeretnék piaci jelenlétüket erősíteni azzal, hogy az organikus növekedés mellett akvizíciókat is megvalósítanak.

Segítünk megválaszolni azokat a kérdéseket, hogy mely vállalatok illeszkednek leginkább a stratégiába, milyen szinergiák érhetők el a kiválasztott céltársaság felvásárlásával, hogyan kezelhetőek az átvilágítás során feltárt kockázatok és mi az a vállalatérték, ami mellett érdemes a tranzakciót megvalósítani.

Szolgáltatásaink az alábbiakra terjednek ki:

  • A vevő stratégiájába leginkább illeszkedő befektetési lehetőségek felkutatása
  • A célvállalat működésének, pénzügyi helyzetének áttekintése, erősségeinek és gyengeségeinek piaci lehetőségeinek meghatározása. A működésben rejlő kockázatok feltárása, javaslat az azonosított problémák kezelésére
  • Befektetési struktúra kialakítása
  • Cégértékelés és pénzügyi elemzés
  • Az ügyfél képviselete az ártárgyalásokon, illetve a befektetési dokumentációval kapcsolatos tárgyalásokon.