Cégértékelés, pénzügyi modellezés

Ma már a sikeres cégeladásoknak, tőkebevonásoknak szinte mindig alapfeltétele egy megbízható, az üzleti partner elvárásainak megfelelő cégértékelés megléte. Egy objektív értékelés a cégtulajdonosok számára is fontos, hiszen így képet kaphatnak arról, milyen vételárra számíthatnak az értékesítés során, illetve mekkora részesedés átadása mellett éri meg számukra az idegen tőke bevonása.

Mennyit ér a vállalat? Mennyit fizessen érte a befektető? Mennyiért érdemes eladnia a tulajdonosnak? Milyen változók befolyásolják az értéket? Számtalan hasonló kérdés merül fel cégek adás-vétele, külső tőkebefektető bevonása során, hiszen minden fél számára kulcsfontosságú kérdés, mi az a vállalatérték, ami a tranzakció alapját képezi majd.

Szakértőnk az ilyen stratégiai döntések meghozatalában ad támogatást: megfelelő iparági és gyakorlati tapasztalattal rendelkező tanácsadónk segít egy objektív, független piaci értékelés elkészítésében, amit a nemzetközi sztenderdeknek megfelelően  diszkontált cash-flow és piaci összehasonlító módszerrel, illetve tranzakciós mutatók alapján végez.